ΝΕΑ

Το 4o Veikou Trail ολοκληρώθηκε με μεγάλη οργανωτική επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών!

Με μεγάλη οργανωτική επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών σε όλες τις αποστάσεις, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου το 4ο VeikouTrail στο Γαλάτσι.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας, άνοιξε στις 09:30 με τις εκκινήσεις των παιδικών διαδρομών εντός του γηπέδου. Μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, έτρεξαν 300, 600 και 1.000 μέτρα χωρίς χρονομέτρηση αλλά πήραν μια καλή γεύση του αθλήματος, κερδίζοντας το χεροκρότημα όλων για την προσπάθειά τους. Άλλωστε, θα έχουν να θυμούνται την κούρσα τους στους παιδικούς αγώνες, χάρη στο μετάλλιο που τους δώθηκε μετά τον τερματισμό αλλά και το προσωποποιημένο δίπλωμα συμμετοχής, που μπορούν να κατεβάσουν από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Τα τρία πρώτα αγόρια και κορίτσια ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών παραλαμβάνοντας τα κύπελλά τους.

 

 

 

 

Στις 10 ήταν η σειρά των ενηλίκων στην κούρσα των 5 χιλιομέτρων να σταθούν στην γραμμή της εκκίνησης του Veikou Trail για να αντιμετωπίσουν την απαιτητική διαδρομή του άλσους. Πρώτος την κορδέλα του τερματισμού των 5 χιλιομέτρων έκοψε ο Δημήτρης Μανιώτης με χρόνο 24'39"072. Δεύτερος ήρθε ο Νέστωρ Κάτσιος με χρόνο 24'42"000. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Αθανάσιος Σαρρής με χρόνο 24'49"774. Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών, την πρώτη θέση κατέκτησε η Linda Lauberga που ολοκλήρωσε τη διαδρομή έπειτα από 30'42"204 λεπτά. Πίσω της, ήταν η Aggeliki Degaita με επίδοση 32'07"226. Τρίτη ήρθε η Σεβαστή Καποτά με χρόνο 32'30"488.

 

Ύστερα από 10 λεπτά δόθηκε η εκκίνηση της κούρσας των 10 χιλιομέτρων. Στην πρώτη θέση του βάθρου για τους άνδρες ανέβηκε ο Μανώλης Βασιλάκης με 44'31"563. Δεύτερος αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Βουγιούκας με 47'49"857 και τρίτος ο Ioannis Tzimas με 48'00"308. Στις γυναίκες, νικήτρια ήταν η Δέσποινα Τσουκνάκη με χρόνο 54'46"835. Την ακολούθησε στη δεύτερη θέση η Ανδριανή Δόμβρου με χρόνο 56'07"753, ενώ η τριάδα ολοκληρώθηκε με την Αναστασία Παπαδογιάννη με χρόνο 01:00'01"841.

 

 

Στα 5 χλμ του Nordic Walking, οι τρεις πρώτοι άνδρες που τερμάτισαν ήταν οι Ευθύμιος Γάλλος (44'31"422), Γιάννης Βλαχόπουλος (52'50"621) και Γιώργος Παπαδημητρίου (56'43"456). Αντίστοιχα, οι τρεις πρώτες γυναίκες που κάλυψαν με τα μπαστούνια τους την ορεινή διαδρομή ήταν οι Ματίνα Ντιγκμπασάνη (50'22"002), Σοφία Λιώνη (50'49"545) και η Αννέτα Σταμίρη (51'35"146).

Μετά τον τερματισμό, πέρα από το αναμνηστικό μετάλλιο που τους κρέμασαν στο στήθος, τους περίμεναν οι υπέροχες, γευστικές και γεμάτες φυσική ενέργεια μπανάνες F.lli ORSERO για αποκατάσταση. Για την ενυδάτωση φρόντισε το Νερό «Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο», που τους περίμενε στον τερματισμό, αλλά και στον ενδιάμεσο σταθμό τροφοδοσίας νερού. Κοντά μας για άλλη μια φορά η Βιοϊατρική με την απαραίτητη παρουσία ασθενοφόρου και γιατρού για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Ευτυχώς όλα κύλησαν ομαλά και δεν χρειάστηκε κάποια παρέμβαση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα SUPER MARKET ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ για τη συνεχή βοήθεια και υποστήριξη.

Η Life Ergo έδωσε μία δωρεάν αξιολόγηση αερόβιας ικανότητας παράλληλα με τρεις μετρήσεις για ορθωτικά πέλματα (με ειδική στατική και δυναμική ανάλυση για τον κάθε παραλήπτη τους). Η Cryosauna Ice Tube κλήρωσε 10 συνεδρίες κρυοσάουνας μαζί με πρεσσοθεραπεία το καθένα. Τέλος η IDEAL PSYCHOLOGY Frosso Patsou πρόσφερε 1 συνεδρία και ψυχολογική αξιολόγηση δωρεάν και 20 % έκπτωση σε κάθε επόμενη συνεδρία.

Στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες των 5 & 10 χιλιομέτρων δόθηκαν κύπελλα. Η βράβευσή ομόρφυνε με την παράδοση ανθοδέσμης σε κάθε νικητή και νικήτρια του βάθρου, προσφορά του καταστήματος λουλουδιών Le Jardin που εδρεύει στο Γαλάτσι (Λ. Γαλατσίου 92).

Ευχαριστούμε τα καταστήματα Cosmos Sport για την υποστήριξη της διοργάνωσης και την λειτουργία δυο καταστημάτων (Κορυδαλλός και Κηφισιά) ως γραμματεία παραλαβής την Παρασκευή και το Σάββατο. Τα καταστήματα Top Cycles στο Περιστέρι και Out Run στην μαρίνα Φλοίσβου, για την λειτουργία της γραμματείας παραλαβής πακέτων συμμετοχής την Παρασκευή και το Σάββατο πριν την διοργάνωση, αλλά κα για την γενικότερη υποστήριξη. Τους χορηγούς επικοινωνίας: ΕΡΤ & ΕΡΑ σπορ, Advendure, Running Magazine, I Run, SPORTEVENT.GR.

H διοργάνωση έκλεισε με τις απονομές που πραγματοποίησαν ο εκπρόσωπος του δήμου Γαλατσίου και υπεύθυνος του Άλσους ΒεΪκου Κος Σάκης Αδάμ. Απονομές πραγματοποίησαν και οι εθελοντές Εύη Καρεντζοπούλου και Θεόδωρος Λίλης. Όλοι οι δρομείς θα μπορούν να κατεβάζουν το προσωποποιημένο δίπλωμα επίδοσης από την επίσημη σελίδα του αγώνα www.veikoutrail.gr.

Το 4ο Veikou Trail ολοκληρώθηκε με επιτυχία χάρη στην συμβολή των υπέροχων εθελοντών της. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αφανείς ήρωες κάθε διοργάνωσης. Μεγάλο ευχαριστώ και στους Filipino Volunteers, που πάντα βρίσκονται στο πλευρό της διοργάνωσης. Ειδική μνεία στο Σώμα Προσκόπων Γαλατσίου που για πρώτη φορά συμμετείχε σε αντίστοιχη διοργάνωση με 10 μελή ομάδα, προσφέροντας σημαντική βοήθεια. Επίσης ευχαριστούμε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Τμήμα Αθηνών για την παρουσία στην διοργάνωση με ομάδα, στον τερματισμό, αλλά και κατά μήκος της διαδρομής. Ευτυχώς χρειάστηκε να παρέμβει μόνο για κάποια μικρά γδαρσίματα που πάντα συμβαίνουν σε διοργανώσεις βουνού.

Ραντεβού στο 5ο Veikou Trail τον Ιανουάριο του 2021 για να τρέξουμε στο βουνό μέσα στην πόλη!

 

Διοργάνωση

Συνδιοργάνωση

Αποτελέσματα

2017

2018

2019

2020

2021

2022

2023

Επικοινωνία

E: info@veikoutrail.gr

F: veikoutrail

S: www.veikoutrail.gr